KUTSAL KİTAP DEĞİŞTİRİLDİ Mİ?

  1. Share
İsa Seni Bekliyor
0

KUTSAL KİTAP DEĞİŞTİRİLDİ Mİ?

İslamiyetin başlangıcından (M.S. 7.yüzyıl) buyana yani yüzyıllardır, müslüman kardeşlerimiz Kutsal Kitap’ın tahrip edildiğini yani değiştirildiğini idda etmektedirler. Fakat hem Kutsal Kitap’ı hem de Kuran-ı Kerim’i kendi başlarına baştan sona okuyanlar bilirler ki, Kutsal Kitap’ın değiştirildiği sözde bir iddiadan başka bir şey değildir. İlginç olan ise dünyada yüzlerce medeniyetler ve ırklar var iken Kutsal Kitap’ın değiştirildiğine sadece Müslümanlar inanır. Fakat Kutsal Kitap’ın yani İncil’in  değiştirildiğine dair tarihi bir kanıtları yoktur. Hep değişmemiş İncil’den bahsederler fakat kendileri dahil bunu gören ya da bilen yoktur. Ama zaten  Kuran-ı Kerim’de İncil’in değiştirilmediği ve gerektiğinde İncil’in her zaman başvurabileceğimiz güvenilir kaynak olduğu bizlere açıklanmıştır. Ayrıca çok ilginçtir ki, bazı Müslüman kardeşlerimiz sapkın Barnaba İncil’ini, gerçek İncil olarak kabul ederler. Oysa bu İncil’in İslamiyetten çok sonra yazıldığı ve sahte olduğu, İslam ilahiyatçıları tarafından da kabul edilmektedir. 

Bu yazımızda Kutsal Kitap’ın değişmediğini Kura’n ı Kerimden bizlere açıkça Kanıtlayan onlarca ayetten sadece bir kaçını paylaşacağız ve ayetin bize ne söylediğine bakacağız. Ama sizlere önerimiz gerçeği anlamak ve keşfetmek istiyorsak, Lütfen inancınızı sorgulayın ve okuyup araştırın ve kafanızdaki soruları yaratan Rab’be sorun O size gerçeği anlamanızda yardımcı olacak, tez zamanda size yol gösterecek ve sizinle konuşacaktır.

İncil’in değiştirilip değiştirilmediğini net bir şekilde anlamak istiyorsak, şu soruları sormamız gerekir:

1.) Kutsal Kitap Ne zaman Değiştirildi? Hz. Muhammed’den Önce Mi yoksa Sonra Mı?

İLK OLARAK ÖNCESİNE BAKALIM

Çoğu müslüman kardeşlerimiz diyor ki Kutsal Kitap Hz. Muhammed’den önce değiştirildi yoksa düzeltmesi için Hz. Muhammed gönderilmezdi. Yani Hz. Muhammed’in olduğu zamanda Kutsal Kitap yani İncil çoktan tahrip edilmişti. 

O zaman gelin birlikte Kuran-ı Kerim’in bize bu konu hakkında ne söylediğine bakalım:

Maide 5:48

‘’Sana da, daha önceki kitabı(Tevrat ve İncil yani Kutsal Kitap) doğrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) gönderdik.’’

Peki ‘’daha önceki kitabı doğrulamak’’ ne demek?

Bu konuda bütün Islami tefsirciler, daha önceki kitapları doğrulamak üzere Kura-n’ın gönderildiğinde fikir birliği ediyorlar.  Yani Kura-n Hz. Muhammed’in zamanındaki kitapları doğrulamaktadır. Bunlarda Tevrat ve İncil’dir

Al-i İmran 3:3

‘’(Resûlüm!) O, sana Kitab'ı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak tedricen indirmiş; daha önce de, insanlara doğru yolu göstermek üzere Tevrat ile İncil'i indirmişti.’’

Bu Kura’n ayetine baktığımızda ise yine bize tahrip edilmiş demiyor, yol gösterici denmekte.

Yunus 10:37

‘’Bu Kur’an Allah’tandır, başkası tarafından uydurulmuş değildir. Ancak kendinden öncekini doğrulayan(Tevrat ve İncil) ve o Kitab’ı açıklayandır. Onda şüphe yoktur, O âlemlerin Rabbindendir.

Bu ayete de baktığımızda Kura’nı Kerimin kendinden önceki kitapları yani Tevrat ve İncil’i doğruladığını açıkça bizlere söylemekte. Kendinden öncekini (Tevrat ve İncil) doğrular diyor. Yani Kutsal Kitabın doğruluğu bu ayette bir kez daha onaylanıyor. 

Bu şekilde Kura-n’da Kutsal Kitap’ın değiştirilmediğine tanıklık eden 12 ayet daha var ama hepsini burada paylaşmak yerine okuyup araştırma yapmayı sizlere öneriyoruz. Hz. Muhammedin zamanındaki Kutsal Kitap değiştirilmiş olsaydı Kura-n’daki bu kadar ayet, ağız birliği yapmışçasına kendinden önceki Kitap olan Kutsal Kitap’ı tasdik eder ve onaylar mıydı?  

Böylece Kutsal Kitap’ın Hz. Muhammed döneminde yani İslamın başladığı M.S. 7. Yüzyılda değişmediğine Kura-n ve Hz. Muhammed’in kendisi tanıklık ediyorsa o zaman Kutsal Kitap Nerde ve Ne Zaman değiştirilmiş olabilir? Şimdi bakalım HZ. MUHAMMED’TEN SONRAKİ DÖNEME

2.) M.S. 7. Yüzyıldan Sonra Hristiyanlık Tüm Dünyaya Yayılmışken Nerde ve Nasıl Değiştirilmiş Olabilir?

İsa Mesih’in ölümünden sonra Hz. Muhammed’in dönemine kadar yani İslamiyetin Başlangıcına kadar 7 Yüzyıl geçmişti ve bu 7 Yüzyıl süre içerisinde Hristiyanlık tüm dünyaya zaten yayılmıştı. 

Peki Nerede Değiştirildi? 

Mısır’da mı? Irak’ta mı? Suriye’de mi? Yoksa İngiltere’de mi? Fransa’da mı?  O zamanlarda Kutsal Kitap’ın dünyanın dört bir yanına ulaşmıştı. Neredeyse heryere. Asya Kıtası’na, Asya’ya, Afrika’ya, Avrupa’ya  yani heryere ulaşmıştı. Peki Tahrifat hangi ülkede gerçekleşti. Ayrıca diyelim ki bir ülkede değişti, sonra nasıl diğer ülkelere yayıldı. Değiştiren kişi bütün dünyayı dolaşmış olmalı ve herkesi değişmesi konusunda örgütlemiş olmalı. Herkesi biraya toplayıp değişmesi konusunda anlaşmalarını emretti yani. Bu konuda Dünyanın uzlaşması nasıl mümkün olur. 

Peki Kim Değiştirdi?

Yahudiler mi bozdu? Hristiyanlar mı bozdu? Yoksa ikisi birlikte anlaşıpta mı bozdular?

Bugün Hristiyanların sürekli yanında taşıdığı Kitap, Kutsal Kitap’tır yani Tevrat, Zebur ve incil’dir. Yahudiler ise sadece Tevrat ve Zebur’u taşırlar. Binlerce yıl geçmiş olmasına rağmen günümüzde Hristiyanların da inandığı Tevrat ve Zebur’u Yahudilerin elindeki Tevrat ve Zebur ile karşılaştırdığımızda aynıdır. Noktasına ve virgülüne kadar aynıdır, hiçbir değişiklik yoktur. Hristiyanlar yada Yahudiler değiştirmiş olsalardı bu iki taraf sessiz kalır mıydı? Buna kim sessiz kalıcak? Yani bu soruda da anlıyoruz ki Kutsal Kitap’ın değiştirilmiş olması imkansız.

Peki Değişiklik Hangi Dilde Oldu?

Kutsal Kitap M.S. 7. Yüzyıla gelindiğinde bütün dünya dillerine çevrilmişti ve yazılmıştı. 

Peki Hangi Mezhep Değiştirdi?9

Bilindiği üzere Hristiyanlıkta üç büyük mezhep vardır. Bunlar: Katolikler, Ortadokslar ve Protestanlar’dır. Herkes bilirki bu üç mezhep birbirinden görüş farklılıklarından dolayı ayrıdır. O halde Kutsal Kitap değiştirildiyse hangi mezhep değiştirdi? Kotolikler mi? Ortadokslar mı? Yoksa Protestanlar mı? Hangisi? Bir mezhep değiştirmiş olsaydı diğer mezhepler Kutsal Kitab’ın değiştirilmesine sessiz kalırlar mıydı. İmkanı yok hiç. Madem değiştirildi neden bugün bu üç mezhepteki Kutsal Kitap aynı? Bu demek oluyor ki Kutsal Kitap hiç değiştirilmedi. Çünkü zaten M.S. 7. Yüzyılda dünyanın herbir yanına dağılmış ve benimsenmiş olan Kutsal Kitabı hepsini bir araya toplayıp aynı anda değiştirmek imkansızdı. 

TARİHSEL VE ARKEOLOJİK  DELİLLER

Şimdi de gelelim son olarak Kutsal Kitap’ın değiştirilmediğine tanıklık eden Bilimsel ARKEOLOJİK kanıtlara. Arkeoloji yalan söylemez.

Arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılmış antik Kutsal Kitap yazmaları vardır. Bunlar çok ama çok eskidirler. Bu güne kadar da iyi korunmuşlardır. 

ÖLÜ DENİZ TOMARLARI (200 M.Ö. - 70 M.S.) 

Tanrı’nın Kutsal Kitap’ını koruma gücünden şüphelenenler için Tevrat, Zebur, İncil’in değişmediğine dair başka bir sürü delil bulunmakta. Ortadoğu’da binlerce yıl saklı kalan çok sayıda Eski Ahit nüshası bulunmuştur.

Ölü deniz Tomarları 1947 Mart ayında Muhammed al-Dhıb adlı bir bedevi çocuk tarafından bulunmuştur. Bu el yazmaları İbranice olarak yazılmıştır. Ölü Deniz’in (Lut Denizi) Kuzey-Batı tarafındaki bulunan Kumran koyunda, Yahudilerin katip tarikatı Esseniler tarafından. M.Ö. 200-M.S. 70 yıllar arasında yazılmıştır. Bilim adamlarına göre bulunan bu metinler tarih boyunca edebiyatın en zengin arkeolojik buluşu sayılır. Bu metinler 972 el yazması ve 15,000 el yazması parçaları tomardan oluşuyordu. 1947’de bulunan el yazmaları arasında Tevrat’ın bütün bölümlerinden parçalar bulunmaktadır. Bu yazmaların yanı sıra Ester kitabı dışında Eski Ahit’in bütün kitaplarını içeren bir liste bulundu. Kumran’da bulunan Eski Ahit nüshalarının yazılması M.Ö. 2. Yüzyıl ile M.S.  70 yılları arasındaki tarihlere ait olduğu halde, bu Eski Ahit metinleriyle, 1008 tarihli Leningrand Kodeksi Masoretik Metni arasında, manayı değiştiren bir fark yoktur.

Bu Ölü Deniz Tomarları Londra ‘’İngiliz Müzesi’’ ve Yeruşalim’in ‘’ Shrine of the book’’ adlı müzesinde görülebilir.

Bu durum, şuan elimizde bulunan Eski Ahit metinleri’nin güvenilir olduğunu diğer bir kanıtıdır. Bunun gibi Yeni Ahit yani İncil için de geçerli bir çok yerde yapılan kazı çalışmalarında aynı olduğuna dair kanıtlar bulunmuştur ve dünyanın çeşitli yerlerindeki müzelerde saklanmaktadırlar.

Tevrat, Zebur ve İncil’'in tarihi doğruluğunu kanıtlayan arkeolojik keşiflerden bazıları şunlardır:

  1. Homer'un İlyada kitabında ilk defa bahsedilen Troia şehri keşfi, Troia Savaşı'nın tarihi bir olay olarak gerçekleştiğini ve Troia şehrinin varlığını doğruluyor.
  2. Asur İmparatorluğu'nun başkenti Nineveh şehri keşfi, Peygamber Yonah'ın burada vaaz verdiği şehir olarak İncil'de bahsedilen şehir olarak.
  3. İncil'de bahsedilen baba Abraham'ın doğduğu Ur şehri keşfi, ayrıca Ebla tabletleri keşfi, bunlar İbrahim hikayesinden önce yazılmış ve zamanın adet ve kültürünü İncil'de anlatılanlarla eşleştiğini gösteriyor.
  4. 150 BCE ile 70 CE arasında yazılmış olan ve Eski Ahit'te yer alan birçok kitabı içeren Kutsal Deniz El Yazmaları keşfi, zaman içinde geçen metinlerin doğruluğunu doğruluyor.
  5. Joshua ve İsrail halkı tarafından işgal edilen İncil'de bahsedilen Jericho şehri keşfi.
  6. İncil'in John kitabında anlatılan kör adamın iyileştirildiği Siloam Havuzu keşfi.
  7. Pilatus İnşaatı adlı bir yazıt keşfi, bu yazıt İncil'de bahsedilen Pontius Pilatus'un adını içeriyor ve o dönemin hükümdarının varlığını doğruluyor.
  8. İsa'nın çoğunlukla vaaz verdiği Capernaum şehri ve İsa'nın vaaz verdiği sinagog keşfi.

Kısaca toparlamak gerekirse Kutsal Kitap ne İslamiyetten önceki dönemde ne de sonraki dönemde değiştirilmemiştir., Yukarıda yazdığımız yazılarda okuyabileceğiniz ve araştırdığınızda ise daha detaylı anlayabileceğiniz gibi Kutsal Kitap hep aynıdır.

Bu konular hakkında daha fazla öğrenmek istiyorsanız yada sorularınız varsa www.isasenibekliyor.com linkinden bize ulaşabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.

İncil.App ile İncil'i kendiniz okuyun. İndirmek için buraya tıklayın veya her hangi bir sorunuz sayfanın aşağısında bulunan Messenger sohbet butonundan veya aşağıdaki bilgileri doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz:

incil.app indirIletişime geçin

 

 

Community tags

This content has 0 tags that match your profile.