Isa Tanrı'nın Oglu Mu?

  1. Share
İsa Seni Bekliyor
0

Isa Tanrı'nın Oglu Mu?

İsa Mesih, Hristiyanlıkta "Tanrı'nın Oğlu" olarak anılır, çünkü onun Baba Tanrı'nın enkarne(beden alma yada vücüt bulma) formu olduğuna inanılır. Bu inanç İncil'den, özellikle İncil’in ilk dört bölümü olan Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’nın verdiği tanıklıklarda anlatılır.

Tanrı'nın Meryem ile ilişkisi olduğu ve ardından İsa Mesih'i doğurduğu için İsa'nın Tanrı'nın Oğlu' olduğuna inanılmamaktadır. Bu sapkınlıktır!

Hem Tevrat hem de Zebur, Mesih'in bir bakireden dünyaya geleceğini kehanet eder. Hem Kuran hem de İncil, Meryem'in İsa'yı Tanrı'nın gücüyle bakire olarak doğurduğunu kaydeder.

Aslında, İsa Kendisine Tanrı dediği için öldürüldü:

 İsa, “Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım” dedi.- Yuhanna 8:58, Incil, Kutsal Kitap

İsa'nın Tanrı olduğu iddiasından sadece iki olası sonuç çıkar: Ya delirmişti ya da doğruyu söylüyordu. Ancak hem Kuran'da hem de İncil'de kaydedilen mucizeler, İsa'nın varlığından yüzlerce hatta binlerce yıl önce yazılan Tevrat ve Zebur'da İsa hakkında yazılan 300'den fazla kehanet de bunu kanıtlamaktadır.

Hangisine inanıyorsun İsa Mesih deli miydi yoksa daha fazlası mıydı? O deli değilse, bu bizim için ne anlama geliyor? İsa insanlık, hakikat ve Tanrı'nın Krallığı hakkında İncil’de  bizlere çok şey öğretti öğretti. Peki doğruyu söylüyorsa, bununla ne yapmamız gerekiyor?

İncil.App ile İncil'i kendiniz okuyun. İndirmek için buraya tıklayın veya her hangi bir sorunuz sayfanın aşağısında bulunan Messenger sohbet butonundan veya aşağıdaki bilgileri doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz: