İsa Mesih Bir Peygamber Mi?

  1. Share
İsa Seni Bekliyor
0

İsa Bir Peygamberidir Mi?

İslam, İsa'nın Mesih değil, bir peygamber olduğunu öğretir, ancak Tevrat, Zebur ve İncil, İsa'nın bir peygamberden daha fazlası olduğunu öğretir.

Hangisi doğru?

Birincisi, İsa Mesih sadece bir peygamber değil, tamamen Tanrı ve tamamen insandır. Bu, İsa'nın hem tamamen insan hem de tamamen ilahi olduğu ve O'nun her zaman Tanrı olarak var olduğu anlamına gelir. Buna karşılık, İncil ve Kuran'daki peygamberler, Tanrı'dan vahiy alan, ancak kendileri Tanrı olarak kabul edilmeyen insanlardı.

İsa Tanrı mı?

İsa, “Size doğrusunu söyleyeyim” dedi, “İbrahim doğmadan önce BEN VARIM.” YUHANNA 8:58, İncil, Kutsal Kitap

İsa Mesih bu iddiayı mucizevi belirtiler ve harikalarla destekledi. İnsanları diriltmek, suda yürümek vb. dahil olmak üzere hiçbir peygamberin yapamayacağı birçok şifa ve diğer mucizevi eylemler gerçekleştirdi.

Yaklaşıp cenaze sedyesine dokununca sedyeyi taşıyanlar durdu. İsa, “Delikanlı” dedi, “Sana söylüyorum, kalk!” Luka 7:14, İncil, Kutsal Kitap

Başka hiçbir peygamber aynısını yapmamıştır.

İsa Mesih ayrıca gelişiyle ilgili 300'den fazla peygamberliği yerine getirdi. Bunlar, İsa Mesih gerçekten var olmadan yüzyıllar önce yazılmıştı. Bir bakireden doğdu, günahsız bir hayat yaşadı, çarmıha gerildi ve dirildi.

Ayrıca İsa'nın öğretileri ve eylemleri de diğer peygamberlerden farklıydı. Tanrı'nın sevgisini ve lütfunu öğretti ve bu sevgiyi bizim günahlarımız için çarmıhta ölerek gösterdi.

Sonuç olarak, İsa sadece bir peygamber değildir. O hem tamamen insan hem de tamamen Tanrı'dır. Tanrı olduğunu iddia etmiş ve bunu mucizevi işaretlerle ispatlamıştır. Doğmadan asırlar önce yazılan 300'den fazla kehaneti yerine getirdi ve kendisinden önce ve sonra hiçbir peygamberin yapmadığını öğretti.

İncil.App ile İncil'i kendiniz okuyun. İndirmek için buraya tıklayın veya her hangi bir sorunuz sayfanın aşağısında bulunan Messenger sohbet butonundan veya aşağıdaki bilgileri doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz: